Rillettes van wild zwijn
Amuse Snack Vlees Voorgerechten Wild

Rillettes van wild zwijn

Rillettes van wild zwijn
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 15 min
 
Ingrediënten
  • 400 gr vlees van wild zwijn
  • 200 gr varkensvet
  • 1 st ui grof in stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn geplet
  • 1 st sjalot in vieren gesneden
  • 1 st kruidentuiltje
  • 8 st jeneverbessen gekneusd
  • 1 el cognac/armagnac
  • 1 fles droge witte wijn
  • 10 st zwarte peperkorrels
  • grof zout
Instructies
  1. Snijd het vlees en het vet in dobbelstenen. 
    Doe in een braadpan de ui, sjalot, knoflook, jeneverbessen, kruidentuiltje, peperkorrels en een beetje grof zout.

  2. Verdeel hier het vlees over en giet er de wijn over.
    Zet de pan op het fornuis en breng op midden-hoog vuur zachtjes tegen de kook aan. Laat 2,5 – 3 uur stoven. Het vlees moet haast uit elkaar vallen. 

  3. Haal het vlees uit de pan en trek het vlees uit elkaar met 2 vorken, zoals pulled porc.
    Verdeel het vlees over potjes. Zet de potjes in koelkast of steriliseer ze.
    Wanneer je ze in de koelkast wilt bewaren, doe dan wat reuzel (varkensvet) bovenop de rillettes. Dit is niet nodig als je de potjes steriliseert.

Loading

Facebook Comments