Rillettes met zalm
Amuse Borrelhapjes Voorgerechten

Rillettes met zalm

Rillettes met zalm
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 6 personen
Calorieen: 337 kcal
Ingrediënten
  • 450 gr zalmfilet zonder vel
  • 4 st sjalotjes
  • 40 gr boter
  • 1/2 st citroen geperst
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • zout, cayennepeper
  • basilicum
  • stokbrood
Instructies
  1. Snijd de zalm in dobbelstenen. Pel de sjalotjes en snipper ze heel fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes. Voeg de zalm toe met een beetje zout en een snufje cayennepeper. Laat zachtjes gedurende 5 ninuten. Roer regelmatig om zodat alle zijden van de zalmblokjes kleuren.

  2. Voeg de witte wijn toe en laat nog 5 minuten garen. Blijven roeren. Laat geheel afkoelen. Doe de inhoud van de koekenpan in een kom. Prak met een vork de zalm fijn.

  3. Voeg de crème, mosterd, citroen en wat fijn gesneden basilicum toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat geheel koud worden in de koelkast.

  4. Zet de grill aan (200 gr.)
    Snijd het stokbrood in plakken. Leg de plakjes op een bakplaat. Sprenkel wat olijfolie over de plakjes en zet het bakblik in de oven. Haal de bakplaat uit de oven als het brood licht gekleurd is.

  5. Besmeer de plakjes stokbrood met de rillettes en garneer met basilicum.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.