Gebak

Tarte Bourdaloue

Tarte Bourdaloue
Totale tijd
1 uur 30 min
 
Tarte Bourdaloue. Een Franse perentaart, met een frangipane vulling.
Schrijver: Rudolph van Veen
Ingredienten
Deeg
  • 150 gr Bloem
  • 100 gr boter
  • 75 gr suiker
  • 1 st ei
Frangipane
  • 100 gr geschaafde amandelen
  • 100 gr suiker
  • 40 gr zachte boter
  • 1 st ei
Vulling
  • 3 st handperen (Conferance)
  • 1 st vanillestokje
  • 125 gr room
  • 1 st ei
  • 20 gr suiker
Garneren
  • 30 gr geschaafde amandelen
  • 3 el abrikozenjam
  • 3 el water
  • 100 gr poedersuiker
Instructies
Deeg
  1. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin boter met suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Frangipane
  1. Verwarm de oven voor 170 ºC. Maal de amandelen met de suiker fijn in een keukenmachine. Roer de boter en het ei erdoor. Vet de springvorm in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit. Bekleed de vorm met het deeg en vouw het overlappende deeg terug in de rand voor extra stevigheid. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel de frangipane erover. Bak de taart circa 15 minuten in de oven.

Vulling
  1. Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes van dezelfde dikte en laat ze in de vorm van de halve peer tegen elkaar aan liggen. Zet de peren op de gebakken frangipane en druk ze een beetje plat. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom het vanillemerg, room, ei en de suiker en schenk over de peren. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Garneren
  1. Rooster de amandelen in de oven goudbruin. Verwarm de jam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Bestrooi de rand van de bovenkant van de taart met de amandelen en bestuif met poedersuiker.

 1,368 total views,  1 views today

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.