Aspergesoep met hollandse garnalen
Hoofdgerechten Soepen

Aspergesoep met hollandse garnalen

Aspergesoep met hollandse garnalen
Aspergesoep met hollandse garnalen
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
Aspergesoep
  • 3 st sjalotten
  • 1 kg asperges
  • 10 gr roomboter
  • 5 el bloem
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • 2 st eidooiers
  • 200 ml melk
Garnituur
  • 400 gr asperges AA kwaliteit
Opmaak
  • 230 gr hollandse garnalen
  • 10 gr gehakte kervel
  • 10 gr fijngesneden bieslook
Instructies
Aspergesoep
  1. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de kopjes van de asperges, blancheer ze kort en snijd de rest in stukken. Smelt boter in een pan en fruit de sjalotten en rauwe asperges. Strooi de bloem erover. Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen. Blus af met het kookvocht van de aspergepunten tot 1,5 liter aangevuld met water. Kook de asperges gaar en pureer de soep. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Meng de eidooiers en de melk. Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor. Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken.

Garnituur
  1. Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes.

Opmaak
  1. Verdeel de garnalen en de stukjes asperges samen met de kruiden over de soepkoppen. Schep de soep in de soepkommen.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.