Broccoli-ovenschotel met kip
Gevogelte Hoofdgerechten Kaas

Broccoli-ovenschotel met kip

Broccoli-ovenschotel met kip
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 500 gr kipfilet in blokjes gesneden
  • 400 gr voorgekookte krieltjes gehalveerd
  • 250 gr champignons in kwarten gesneden
  • 1 st broccoli in roosjes gesneden en steel in kleine stukjes
  • 1 st kippenbouillonblokje
  • 1 st rode paprika in reepjes gesneden
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout, peper
Voor de saus
  • 30 gr boter
  • 1 st kleine ui gesnipperd
  • 30 gr bloem
  • 1 st kippenbouillonblokje
  • 300 ml kookvocht van de broccoli
  • 100 gr geraspte kaas
Instructies
  1. Zet een ruime pan met water op met een kippenbouillonblokje. Voeg de broccoli toe en kook tot de broccoli beetgaar is. Giet af door een zeef maar bewaar het kookvocht. Laat de broccoli goed uitlekken,

  2. Doe de blokjes kipfilet in een schaal. Strooi er zout, peper en paprikapoeder over. Meng goed door elkaar. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kipblokjes om en om aan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar. Het gerecht gaat nog in de oven en daar gaart de kip nog verder. Haal de kip uit de pan en bewaar.

  3. Voeg, indien nodig, nog wat olie in de pan toe en bak de krieltjes. Breng de krieltjes op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Voeg als de krieltjes halverwege zijn de champignons toe. Voeg dan de paprika toe en bak nog 10 minuutjes mee. Voeg dan de broccoli en de kip toe. Spatel alles goed door elkaar.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Doe het mengsel in de ovenschaal.

De saus
  1. Verwarm de boter in een steelpan. Fruit de ui tot hij glazig is maar laat niet bruin wordeen. Voeg de bloem toe en bak deze gedurende 2 minuten mee. Zodra de bodem van de pan dof begint te worden voeg je beetje bij beetje het broccoli vocht toe totdat je een gladde en dikke saus hebt. Let op je hoeft dus niet al het vocht te gebruiken. Verkruimel het bouillonblokje. Roer de saus goed door. Voeg de kaas toe en laat deze in de saus smelten.

Gerecht afmaken
  1. Giet de saus over het gerecht. Plaats de schaal in de oven en laat nog een kleinhalf uurtje garen of totdat de saus begint te kleuren. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel het gerecht over de borden.

 4,161 total views,  1 views today

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.