Captains dinner
Hoofdgerechten Vlees

Captains dinner

Captains dinner
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 350 gr voorgekookte krieltjes
  • 1 st bloemkool
  • 1 st ui
  • 400 gr capucijners uit pot
  • 125 gr gerookte spekblokjes
  • 200 gr zilveruitjes uit pot
  • 4 st karbonades
  • 50 gr boter
  • 200 gr augurken
  • 1 pot piccalily
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

Aardappelen
  1. Meng in een ovenschaal de aardappels met een scheutje olie en een beetje zout en bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
Bloemkool
  1. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
    Snijd de bloemkool in roosjes.
    Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar en giet af. 

Captains dinner
  1. Pel en snijd de ui in ringen.
    Giet de kapucijners af en spoel schoon.
    Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit.
    Voeg de uien en de kapucijners toe en bak circa 4 minuten mee.
    Roer de Amsterdamse uien erdoorheen.

Karbonades
  1. Bestrooi de karbonades met een beetje zout en peper en snijd de karbonades aan de vetrand in.
    Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
    Voeg als de karbonades bijna klaar zijn de boter toe en laat de boter smelten.

Serveren
  1. Serveer het gerecht met de augurken en piccalilly.

 4,101 total views,  2 views today

Facebook Comments