Champignons in tomatensaus
Groenten Hoofdgerechten Vegetarisch

Champignons in tomatensaus

Champignons in tomatensaus
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 gr champignons
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • olijfolie
  • 1 st ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl oregano
  • 5 cl witte wijn
  • zout, peper
  • 1 el fijn gehakte peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Veeg met een stukje keukenpapier de champignons schoon. Snijd het harde steeltje eraf. Snijd de champignons in vieren of zessen, afhankelijk van de grote.

    Champignons in tomatensaus
  2. Verhit in een hapjespan een scheutje olie en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook toe met het paprikapoeder. Laat dit even goed fruiten zodat de paprikapoeder zijn smaak kan afgeven. Voeg dan de tomatenpuree en bak deze even mee zodat deze ontzuurd wordt. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Zet het vuur wat lager.

    Champignons in tomatensaus
  3. Voeg het korianderpoeder, de origano, de champignons, witte wijn, zout en peper toe. Laat 10 minuten zachtje koken, met de deksel op de pan.

    Champignons in tomatensaus
  4. Haal de pan van het deksel en laat inkoken tot de door jou gewenste dikte. Tijd kan ik hier niet voor geven want dat is afhankelijk hoeveel vocht er uit het blik tomatenblokjes kwam. Proef en breng op smaak indien nodig met wat zout en peper. Is het wat aan de zure kant voeg dan wat suiker toe.
    Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.

    Champignons in tomatensaus

Loading

Facebook Comments