Eendenborstfilet met sinaasappel
Gevogelte Hoofdgerechten

Eendenborstfilet met sinaasappel

Eendenborstfilet met sinaasappel

Eendenborstfilet met sinaasappel
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 13 kcal
Ingrediënten
  • 2 st eendenborstfilets
  • 8 st aardappelen
  • 2 st sinaasappels
  • 1 el geraspte gember
  • 2 el honing
  • 2 el witte balsamico azijn
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • zout, peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Schil de aarappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes d.m.v. een mandoline. Heb je die niet gebruik dan een kaasschaaf. Doe de aardappelplakjes in een plastic zak met de olie en wat zout en peper en schut goed door elkaar zodat elk plakje bedekt is met wat olie en zout en peper.

  3. Bekleed een bakplaat met een vel ovenpapier. Leg de aardappelplakjes erop en bak ze in 20 minuten gaar in de oven.

  4. Snijd de vetkant van de eendenborsten kruislings in. 
    Verhit een koekenpan en bak de eendenborsten. Eerst aan de vetkant gedurende 7 minuten, draai ze daarna om en afhankelijk van de gewenste gaarheid nog 3 tot 7 minuten. Haal ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.

  5. Tijdens het bakken van de eendenborsten was de sinaasappels. Rasp van 1 sinaasappels de schil, alleen het geel. Pers 1 sinaasappel uit. Schil de andere sinaasappel en snijd deze in plakken.

  6. Maak de koekenpan schoon met was keukenpapier. Verwarm de sinaasappelsap, gember, honing en de balsamico azijn. Leg de plakken sinaasappel in de pan en verwarm even mee. 

  7. Snijd de eendenborsten in plakken. Verdeel de eendenborst, de sinaasappel plakken en de aardappels over de borden en giet er de saus over.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.