Garnalen met paprika
Hoofdgerechten Schaaldieren

Garnalen met paprika

Garnalen met paprika

Garnalen met paprika
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 12 kcal
Ingrediënten
  • 12 st grote garnalen (gamba’s)
  • 1/2 st rode paprika
  • 1/2 st groene paprika
  • 1/2 st gele paprika
  • 1 st ui
  • 1 st tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • tijm
  • zout
  • piment d’espelette
  • 1 tl paprikapoeder
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.

    Garnalen met paprika
  2. Pel en snipper de ui. Verwijder, de steel het wit en de pitjes van de paprika’s en snijd ze in fijn repen. Snijd de tomaat in blokjes. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de paprika aan. Voeg de paprikapoeder met wat zout toe. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe.

    Garnalen met paprika
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten stoven.

  4. Voeg de garnalen toe, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten garen. Draai de garnalen om en bestrooi met piment d’espelette naar smaak. Roer het geheel door en laat nog een paar minuten stoven met het deksel op de pan.

    Garnalen met paprika
  5. Verdeel het gerecht over de borden. Serveer eventueel met een pilav rijst

    Garnalen met paprika

Loading

Facebook Comments