Gebakken longhaas met grove mosterdsaus
Hoofdgerechten Vlees

Gebakken longhaas met grove mosterdsaus

Gebakken longhaas met grove mosterdsaus

Gebakken longhaas met grove mosterdsaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 260 kcal
Ingrediënten
  • 300 gr longhaas
  • 1 st sjalot
  • 10 cl witte wijn
  • 10 cl kalfsfond
  • 1 el crème fraîche
  • 2 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Pel en snipper de sjalot. Verhit in een steelpannetje de helft van de boter. Fruit de sjalot tot deze glazig ziet. Blus af met de witte wijn. Kook deze in tot bijna droog. Voeg de kalfsfond toe met de crème fraîche en laat tot de helft inkoken. Voeg de mosterd toe en meng goe door elkaar. Schenk de saus in een thermosfles om deze warm te houden.

    Gebakken longhaas met grove mosterdsaus
  2. Verhit de rest van de boter met de olijfolie. Zout en peper de longhaas. Bak deze op hoog vuur gedurende 2 minuten aan beide zijden. Draai het vuur lager en gaar verder naar de gewenste gaarheid.

  3. Verdeel de longhaas over de borden en verdeel de saus er over.
    Serveer met gekookte aardappel en provencaalse tomaten volgens dit recept

    Provençaalse tomaten

Loading

Facebook Comments