Hoofdgerechten Schaaldieren

Gegratineerde aardappel met een spiesje

Gegratineerde aardappel met een spiesje
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
50 min
 

Gegratineerde aardappel met een spiesje van scampi's en chorizo

Aantal: 2 personen
Ingredienten
  • boter
  • 1 teentje knoflook
  • 225 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • piment d'espelette
  • zout
  • 150 ml crème fraîche
  • 50 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • 8 st scampi's
  • 4 plakjes chorizo
  • 4 st houten spiezen
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel het teentje knoflook. Pel de garnalen.

  2. Rijg aan elke houten spies een scampi, dan een plakje chorizo en eindig weer met een scampi.

    Verwarm de oven voor op 200°.

  3. Vet een ovenschaal in met wat boter. Wrijf deze daarna in met de knolookteen. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de schaal. Strooi hier wat piment d'espelette over en wat zout. Leg hier nog een laagje aardappelschijfjes over. Strooi hierover weer wat piment d'espelette en wat zout.

  4. Meng in een kommetje de crème fraîche en de melk. Roer dit goed door elkaar en giet over de aardappelschijfjes. Zet in de oven en bak deze ongeveer 30 minuten.

  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spiezen. Haal de gratin uit de oven.

  6. Verdeel de gratin en de spiezen over de borden.

 783 total views,  2 views today

Facebook Comments