Hoofdgerechten Vlees

Gegratineerde kalfsschnitzel op zijn Parijs

Gegratineerde kalfsschnitzel op zijn Parijs
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingredienten
  • 2 st kalfsschnitzels
  • 2 plakjes achterham
  • 10 cl kalfsfond
  • 5 cl cognac
  • 15 cl crème fraîche
  • 100 gr geraspte gruyère
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 klontje boter
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Strooi wat zout en peper op de schnitzels en leg er de plak ham op. Vouw ze dubbel. Verhit in een koekenpan 1 el olie en een flinke klont boter. Bak de schnitzels 2 minuten aan beide kanten. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Dek af met een stukje aluminiumfolie.

    Verhit de oven voor op 200°.

  3. Gooi het vet uit de pan weg. Schraap de eventuele aanbaksels los met een houten lepel en blus af met de cognac. Voeg de crème fraîche toe en het kalfsfond. Roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.

  4. Giet in 2 kleine ovenschaaltjes een beetje saus. Leg hierop de kalfsschnitzels en bedek met de rest van de saus. Strooi hier de 2 soorten kaas over. Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gratineren in 10 à 15 minuten.

    Serveer met een pasta naar keuze.

 567 total views,  1 views today

Facebook Comments