Gegratineerde penne met gehaktballetjes
Hoofdgerechten Ovengerecht Pasta Vlees

Gegratineerde penne met gehaktballetjes

Gegratineerde penne met gehaktballetjes
Bereidingstijd
45 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 1000 kcal
Ingrediënten
  • 500 gr penne
  • 700 gr rundergehakt
  • 40 cl passata
  • bloem
  • 2 st eieren
  • 1 st ui
  • 3 takjes verse peterselie
  • olijfolie
  • 50 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 gr.

  2. Kook de penne volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en voeg de passata toe en breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Pel en snipper de ui fijn. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom het gehakt, de ui, de peterselie, de eieren en wat zout en peper. Draai balletjes ter grote van een golfbal.

  4. Doe wat bloem in een diep bord en rol de balletjes door de bloem. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de balletjes aan alle kanten in 10 minuten aan. (de garing gaat verder in de oven)

  5. Doe de penne in tomatensaus in een ovenschaal samen met de gehaktballetjes. Rasp de Parmezaanse kaas er over. Zet de schaal voor 15 minuten in de oven.

  6. Verdeel over de borden en serveer.

Loading

Facebook Comments