Gestoofd varkensvlees in witte wijn
Hoofdgerechten Vlees

Gestoofd varkensvlees in witte wijn

Gestoofd varkensvlees in witte wijn
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 185 kcal
Ingrediënten
  • 600 gr varkensschouder
  • 200 gr spekblokjes
  • 250 gr champignons
  • 4 st sjalotten
  • 1 st winterwortel
  • 1 st kruidentuiltje
  • boter en zonnebloemolie
  • 20 cl witte wijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • zout, peper
Instructies
  1. Schil en snipper de sjalotten. Schil de winterwortel en snijd in blokjes. Veeg met een stukje keukenpapier de champignons schoon, verwijder een stukje van de steel en snijd in plakjes. Snijd het vlees in blokjes ter grootte van grote dobbelstenen.

  2. Verhit in een braadpan een klont boter en een eetlepel olie. Bak de blokjes vlees, de spekblokjes. de sjalotten en de blokjes wortel, komijn aan. Bestrooi met de bloem. Voeg de tomatenpuree toe. Roer goed om. Voeg dan de champignons, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe.

  3. Voeg de witte wijn en de kippen bouillon toe. Sluit de pan met een deksel. Zet het vuur laag. Laat het gerecht 45 minuten stoven.
    Haal het kruidentuiltje uit de pan en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de peterselie.

  4. Serveer er gekookte aardappelen of een pilav rijst bij.

Loading

Facebook Comments