groenten Hoofdgerechten

Gratin van courgette en aardappel

Gratin van courgette en aardappel
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
1 uur 10 min
 
Aantal: 2 personen
Ingredienten
  • 1 st courgette
  • 225 gr aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • 2 el olijfolie
  • tijm
  • 10 cl kippenbouillon
  • 25 gr emmental geraspt
  • 25 gr parmezaan geraspt
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes. Was de courgette en snijd deze ook in plakjes. Pel de teen knoflook.

    Verwarm de oven voor op 180°.

  2. Beboter een ovenschaal. Prik de teen knoflook aan een vork en wrijf de beboterde schaal in. Leg de schijfjes aardappel en courgette afwisselend in de schaal. Giet de bouillon erover. Voeg wat zout, peper en tijm toe Sprenkel de olijfolie over het mengsel. Verdeel een paar klontjes boter over de aardappel en courgette.

  3. Verdeel de geraspte emmentaler over het gerecht. Zet de schaal in de oven en laat een minuut of 35 bakken.

  4. Haal de schaal uit de oven en verdeel de parmezaanse kaas over het gerecht. Zet terug in de oven en laat gratineren. Haal de schaal uit de oven zodra de kaas gesmolten is.

  5. Verdeel de gratin over de borden.

 759 total views,  1 views today

Facebook Comments