Kabeljauw met Aurore-saus
Hoofdgerechten Vis

Kabeljauw met Aurore-saus

Kabeljauw met Aurore-saus

Kabeljauw met Aurore-saus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 260 kcal
Ingrediënten
  • 300 gr kabeljauwfilet
  • 350 ml visbouillon
  • zout
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 st citroen
  • cayennepeper
Instructies
  1. Zet een pan op met de visbouillon, het sap van de citroen en wat zout. Breng aan de kook en doe dan de kabeljauwfilets in de pan en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de vis uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

  2. Zeef de bouillon om er eventuele restjes vis uit te halen. De bouillon is nodig om de saus te maken.

  3. Smelt in een steelpan de boter en voeg dan de bloem toe. Roer dit goed door zodat de boter de bloem kan opnemen. Blijf roeren en laat de bloem garen. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren. Zodra je een mooie saus op deikte hebt voeg je de tomatenpuree en de crème fraîche toe. Roer goed door tot een egale saus. Proef en breng op smaak met zonodig wat zout en wat cayennepeper. Ik hoefde geen zout toe te voegen.

  4. Giet wat saus over de borden. Leg de kabeljauwfilets erop en giet dan nog wat saus over de vis. Ik at er doperwtjes met worteltjes bij.

    Kabeljauw met Aurore-saus

Loading

Facebook Comments