Gevogelte Hoofdgerechten

Quiche met tonijn

Kip in pittige rijst
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
1 uur 10 min
 
Aantal: 2 personen
Ingredienten
  • 2 st kippenpoten
  • citroensap
  • 125 gr rijst
  • 2 st uien
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl korianderzaad
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 st rode peper
  • 1 kl sumac
  • 1 el olijfolie
  • tijm
  • 30 cl kippenbouillon
  • zout, peper
  • 1 el gehakte peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de peper over de lengte doormidden en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snijd in smalle reepjes. Verdeel de kippenpoten in dijen en drumsticks. Hak de peterselie grof.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en braad de kip aan alle kanten mooi bruin. Voeg wat zout, peper en tijm toe. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bord.

  3. Fruit in het achtergebleven vet de uien, de peperreepjes en de knoflook. Voeg de kurkuma, paprikapoeder, korianderzaad en de komijn toe. Laat deze even mee fruiten.

  4. Voeg de rijst toe en bak deze even mee. Voeg de tomatenblokjes en de kippenbouillon toe. Meng goed door elkaar en voeg nog een beetje zout en peper toe.

  5. Voeg de kip weer toe aan de pan en laat een minuut of 30 zachtjes garen. Indien nodig voeg een scheutje water toe. Voeg wat citroensap toe. Strooi er wat sumac over.

  6. Verdeel over de borden strooi er wat peterselie over.

 1,062 total views,  1 views today

Facebook Comments