Kip TexMex
Gevogelte Hoofdgerechten Ovengerecht

Kip TexMex

Kip TexMex
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
1 uur 10 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 8 st kipvleugels
  • 4 st kipdrumsticks
  • 4 st kippendijen
  • 6 el tomaten ketchup
  • 3 el honing
  • 2 el mosterd
  • 10 cl whisky
  • 1 st sap van een citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 st uien
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • tabasco
  • 3 takjes tijm
  • zout, peper
  • olijfolie
Instructies
  1. Pel en rasp de uien, Pel en plet de knoflooktenen.

  2. Meng in een kom de uien, alle kruiden, mosterd, ketchup, whisky, citroensap, een paar druppels tabasco, wat zout, peper en 5 cl. olijfolie.

  3. Voeg de kipdelen toe, meng goed door elkaar, zodat alle kipdelen goed ingesmeerd zijn. Dek de kom af met huishoudfolie en zet voor een nacht in de koelkast.

  4. De volgende dag, verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht), anders 200 graden.

  5. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel de kipdelen over de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en gaar de kip 35 à 40 minuten. Controleer regelmatig en haal de kip uit de oven zodra deze gaar zijn. 

  6. Verdeel de kip over de borden en geef er frites of gebakken aardappelen bij.

Loading

Facebook Comments