Gevogelte Groenten Hoofdgerechten

Kipblokjes met saffraanrijst, champignons en doperwten

Kipblokjes met saffraanrijst, champignons en doperwten
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendij
  • 150 gr champignons
  • 75 gr doperwten
  • 1 st kleine ui
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 zakjes saffraan
  • 125 gr rijst
  • zout
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier, snijd een stukje van het steeltje af en snijd de champignons in kwarten of zessen afhankelijk van de grootte. Snijd de kippendij in blokjes.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip en champignons. Voeg dan de doperwten toe.

  3. Voeg wat zout toe.

  4. Voeg de bouillon, saffraan en de rijst toe. Roer goed door elkaar. Laat een 20 minuten koken tot de rijst gaar is. Verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments