Gevogelte Hoofdgerechten Ovengerecht

Kipdrumsticks uit de oven

Kipdrumsticks uit de oven
Bereidingstijd
1 uur 30 min
Kooktijd
45 min
Totale tijd
2 uur 15 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 4 st kipdrumsticks
  • 2 st uien
  • 500 gr aardappelen vastkokend
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el eendenvet of ander bakvet (boter, margarine)
  • olijfolie
  • 15 cl kippenbouillon
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.

  2. Meng in een diep bord de kruiden, de knoflook, de tijmblaadjes, zout en wat peper.

  3. Voeg aan het mengsel 2 el olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Smeer de kipdrumstick rondom in met het mengsel en laat een uur marineren.

  4. Schil de aardappelen en snijd deze in plakken. Pel en snipper de uien.

    Verwarm de oven voor op 200°

  5. Verhit in een koekenpan een el. eendenvet en bak de kipdrumsticks rondom aan tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal de drumsticks uit de pan en zet opzij. Verlaag de temperatuur van de warmtebron. Voeg nog een el. eendenvet toe aan de pan en bak de uien glazig.

  6. Giet de uien met het vet in een ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Bestrooi met wat zout en peper. Giet er de kippenbouillon over en leg de kipdrumsticks er boven op.

    Zet de schaal in de oven en laat het geheel zo'n 45 minuten bakken. Giet regelmatig wat van de bouillon over de kip.

  7. Serveer de kip met de gebakken aardappels op borden en geef er een groente naar keuze bij.

Loading

Facebook Comments