Kipspies met paprika
Bijgerechten Gevogelte Hoofdgerechten

Kipspies met paprika

Kipspies met paprika
Bereidingstijd
45 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
55 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 165 kcal
Ingrediënten
  • 500 gr kipfilets
  • 4 st spiezen
  • 1 st rode paprika (gebruiken de helft)
  • 2 st uien
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr yoghurt
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper uit de molen
Instructies
  1. Stop de houten spiezen in een fles en vul deze met geheel met water en schroef de dop erop (bv een lege cola-fles)

  2. Snijd de filets zoveel mogelijk in gelijke blokjes. Meng in een ruime kom de yoghurt, de geplette knoflook, komijn, paprika en korianderpoeder. Breng op smaak met water peper en zout. Voeg de kipblokjes toe en meng alls goed door elkaar. Dek af met huishoudfolie en laat 2 uur marineren.

  3. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Snijd de paprika in gelijke stukjes. Rijg de kip afgewisseld met ui en paprika aan de spiezen.

  4. Zet een gote koekenpan op hoog vuur met de olijfolie. Bak de spiezen aan alle kanten. Haal de spiezen en haal ze uit de pan en leg ze op een serveerschaal. Zout ze licht na. Geef er pilafrijst bij.

Loading

Facebook Comments