Konijn in mosterdsaus
Hoofdgerechten Ovengerecht Vlees

Konijn in mosterdsaus

Konijn in mosterdsaus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
55 min
Totale tijd
1 uur 15 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 st konijn in stukken
  • mosterd
  • 3 el crème fraîche
  • zout, peper
Marinade
  • 2 st prei in halve ringen gesneden
  • 3 st winterwortel in plakjes
  • 2 st uien in halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
  • 1 st kruidentuiltje
  • 1 fles droge witte wijn
Instructies
  1. Maak de avond van te voren’Doe in een schaal de ingredienten van de marinade en de konijnenstukken en zet weg in de koelkast.

  2. De volgende dag:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  3. Haal de stukken konijn uit de marinade. Dep ze droog en smeer ze rijkelijk in met mosterd. Doe de stukken konijn in een braadpan.
    Zeef de marinade. Giet het marinadevocht over de konijndelen.

  4. Zet de pan gedurende drie kwartier in de oven. Iedere 15 minuten de konijndelen met behulp van een soeplepel bedruipen om uitdroging te voorkomen.

  5. Na 45 minuten voeg je de crème draîche toe en nog 2 eetlepels mosted. Laat nu nog 10 minuten in de oven garen.

  6. Serveer over borden en geef er bv. krielaardappeltjes en broccoli bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.