Hoofdgerechten Vlees

Lamskotelet met gegratineerde aardappel

Lamskotelet met gegratineerde aardappel
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st lamskoteletten
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • rucola
  • zout, peper
  • 250 gr aardappelen
  • 2 st uien of 1 grote ui
  • 15 cl witte wijn (droog)
  • 1 teentje knoflook
  • boter
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200°. Schil en was de aardappelen en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.

    Pel en snipper de ui fijn. Pel en hak de knoflook fijn.

  2. Breng de wijn met de knoflook aan de kook. Bestrooi de aardappelschijfjes met zout en peper en doe deze, samen met de gesnipperde ui, in de steelpan met de wijn en knoflook. Laat 5 minuten koken.

  3. Beboter een ovenschaal. Leg de aardappelplakjes met ui in de ovenschaal, giet de witte wijn erover en zet deze gedurende 15 minuten in de oven.

  4. Bestrooi de koteletten met zout en peper. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de koteletten gedurende 2 minuten zonder de koteletten te verplaatsen in de pan. Draai ze dan om en laat ook deze zijde 2 minuten bakken.

  5. Leg de koteletten op de aardappelschijfjes en bak nog 3 minuten mee in de oven.

  6. Doe de sla in een kom. Breng op smaak met wat zout, peper, balsamico azijn en olijfolie. Meng goed door elkaar. Maak het bord op.

Loading

Facebook Comments