Longhaas met groene pepersaus en champignons
Hoofdgerechten Vlees

Longhaas met groene pepersaus en champignons

Longhaas met groene pepersaus en champignons
Totale tijd
44 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 4 st longhaas van 150 gr.
  • 4 st sjalotten
  • 2 el groene peper uit potje
  • 30 cl kalfsfond
  • 4 cl cognac
  • 4 el crème fraîche
  • 250 gr champignons
  • 4 st kersttomaatjes
  • 2 el fijn gesneden bieslook
  • olijfolie
  • boter
  • peper, zout
Instructies
  1. Maak de champignons schoon met behulp van een stukje keukenpapier. Snijd een stukje van het steeltje af.  Snijd ze in plakjes. pel en snipper de sjalotjes. Verhit in een steelpannetje wat boter en bak de sjalotjes zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de kalfsfond, de cognac, zout, peper en de groene pepers toe. Laat tot 2/3 inkoken. Voeg de crème fraîche toe. Roer goed door tot een gladde saus.

  2. Verwarm een koekenpan met wat boter en een scheutje olie. Bak de champignons en breng op smaak met wat zout en peper.

    Bestrooi de longhazen met zout en peper.

  3. Verhit in een grote koekenpan 20 gr. boter en een scheut olie. Zodra de boter is uitgebruist voeg de longhazen toe. Bak ze tot ze voor jou de juiste gaarheid hebben. Keer regelmatig om.

  4. Verdeel de longhazenen champignons over de borden. Giet de saus over het vlees, op elk longhaasje een kerstomaatje en bestrooi met de bieslook

  5. Serveer met bv. gebakken aardappeltjes

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.