Longhaas met sjalottensaus
Hoofdgerechten Vlees

Longhaas met sjalottensaus

Longhaas met sjalottensaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st longhaas à 125 gr.
  • 2 st sjalotten
  • boter
  • olijfolie
  • 1 el peterselie
  • 10 cl sherryazijn
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de sjalotten. Hak d peterselie fijn.

    Longhaas met sjalottensaus
  2. Verhit een klontje boter met een scheutje olie en fruit de sjalotten, met wat gemalen tot ze licht kleuren. Haal van het vuur en zet apart.

    Longhaas met sjalottensaus
  3. Verhit een klontje boter met een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de longhaas naar de gewenste gaarheid. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Haal de longhaas uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

    Longhaas met sjalottensaus
  4. Deglaceer de koekenpan met de sherryazijn. Maak de aanbaksels los met een houten lepel.

    Longhaas met sjalottensaus
  5. Voeg de inhoud van de koekenpan toe aan het uienmengsel.

  6. Verdeel het vlees over de borden en giet er de saus over. Serveer het met bijvoorbeeld sperciboontjes.

Loading

Facebook Comments