Rundvlees met paprika
Hoofdgerechten Vlees

Rundvlees met paprika

Rundvlees met paprika
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 30 min
 
Aantal: 6 personen
Calorieen: 593 kcal
Ingredienten
  • 1,2 kg riblappen
  • 800 gr uien
  • 1 st grote rode paprika
  • 1 st grote aardappel
  • 1 st klein blikje tomatenpuree
  • 2 el paprikapoeder
  • 1/2 el gerookt paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 70 cl runderbouillon
  • olie
  • zout, peper
Instructies
  1. Het beste maak je dit een dag van te voren.

  2. Snijd het rundvlees in grote dobbelsten (4 cm). Pel de uien, snijd ze doormiddel en snijd halve ringen. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Was de paprika, snijd hem in vieren en haal de steel en zaadlijsten eruit. Snijd hem in blokjes.

  3. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten aan. Haal het vlees uit de pan en bewaar. Verwarm nog een scheutje olie in de braadpan en fruit de uien en de paprika. Als de uien glazig zijn voeg je het vlees weer toe aan de pan. Dek af met een deksel en laat 10 minuten sudderen.

  4. Voeg nu de aardappelblokjes, paprikapoeders, komijn, tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Voorzichtig met het zout want de bouillon is ook al zout. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg nu de bouillon toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Doe het deksel op de pan en laat zeker 3 uur zachtjes stoven. Haal halverweg de kooktijd het deksel van de pan zodat er wat vocht kan verdampen. De exacte lengte van het stoven is niet te geven, dat hangt erg af van de kwaliteit van het vlees. Het gerecht is gaar als het vlees zacht is.

  5. Laat het gerecht afkoelen en bewaar in de koelkast tot konsumptie. Verwarm dan het gerecht rustig aan op.
    Serveer met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

 527 total views,  1 views today

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.