Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Vlees

Spaanse kipschotel

Spaanse kipschotel
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
35 min
Totale tijd
55 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet
  • ½ st chorizo
  • ½ st groene paprika
  • ½ st rode paprika
  • ½ st ui
  • 100 gr tomatenblokjes uit blik
  • 10 cl groentebouillon
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • zout, peper
  • 1 el olijfolie
  • 80 gr rijst
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in plakjes. Snijd de kippendij in blokjes.

  2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en voeg de paprikareepjes toe. Laat 10 minuten zachtjes bakken.

  3. Voeg de chorizo en de kipblokjes toe. Laat het geheel zachtjes bakken tot de kip mooi gekleurd is.

  4. Voeg de tomaat, de kruiden, de bouillon en zout en peper toe. Roer het geheel goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat nog een minuut of 20 zachtjes stoven.

    Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verdeel de rijst over de borden en verdeel het kipmengsel over de rijst.

Loading

Facebook Comments