Spareribs met hartig-zoete barbecuesaus
Hoofdgerechten Vlees

Spareribs met hartig-zoete barbecuesaus

Spareribs met hartig-zoete barbecuesaus
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 2 racks spareribs
  • cajunkruiden
  • zout, versgemalen peper
Voor de barbecuesaus
  • 2,5 dl tomatenketchup
  • 150 gr bruine suiker
  • 1,2 dl droge sherry
  • 2 el fijngehakte gember
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 el dyonmosterd
  • 1,2 dl sojasaus
  • 3 el worcestersaus
  • 2 el honing
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een grote braadslede met aluminiumfolie, Bespuit met wat olie of bakspray. Wrijf de spareribs royaal in met cajunkruiden, zout en versgemalen peper, doe ze in de braadslee en bak ze 1 uur in de oven. Keer ze na 30 minuten om.

  2. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en houd die apart, Neem de spareribs uit de oven en leg ze in de slowcooker. Schenk de saus erover en doe het deksel erop. Zet de cooker op stand laag; stel de timer in op 8 uur.

    Gebruik de saus als dip. Serveer er frites bij of een groene salade.

 761 total views,  1 views today

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.