Tomatensalade met tonijn en feta
Hoofdgerechten

Tomatensalade met tonijn en feta

Tomatensalade met tonijn en feta
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 4 st tomaten
  • 2 st rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje van 160gr. tonijn naturel
  • 8 st zwarte olijven
  • 200 gr feta
  • 1/2 bosje bieslook
  • olijfolie
  • witte wijn azijn
  • peper, zout
Instructies
  1. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de tomaten in plakjes. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

  2. Meng in een kom 2 eetlepels wijnazijn met 5 eetlepels olijfolie. Doe er een snufje zout en peper bij. Meng goed door elkaar. Snijd de feta in dobbelsteentjes. Ontpit zonodig de olijven.

  3. Meng in een platte schaal, de plakjes tomaat, de uienringen, de knoflook, de tonijn, de feta en de olijven. Sprenkel de viaigrette erover en strooi de fijn gesneden bieslook erover.

  4. Zet tot gebruik weg in de koelkast. Serveer met toast of stokbrood.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.