Varkenshaas in een jasje
Hoofdgerechten Vlees

Varkenshaas in een jasje

Varkenshaas in een jasje
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
55 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 400 kcal
Ingrediënten
  • 1 st varkenshaas
  • olijfolie
  • peper
  • 6 à 7 plakken rauwe ham
  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 gr gepelde walnoten
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 st ei geel
  • 1 el water
Saus
  • 2 st sjalotten
  • 60 ml port
  • 10 gr boter
  • 200 ml water
  • 1 el kalfsfondpoeder
Instructies
  1. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en braad de varkenshaas aan alle kanten aan. Haal uit de pan en laat de varkenshaas afkoelen.

  2. Leg de ham trapsgewijs op een snijplank en leg de varkenshaas erop. Rol de varkenshaas in de rauwe ham.

  3. Hak de walnoten grof.
    Rol de rol bladerdeeg uit en verdeel de noten en de peterselie er over.
    Leg er de varkenshaas over en rol zo strak mogenlijk op.
    Druk de “kontjes” goed dicht.

  4. Laat de rol, 30 minuten rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de hete lucht oven voor op 190 graden. Heb je een traditionele oven verwarm hem dan voor op 210 graden. 
    Meng het eigeel met de lepel water.

  6. Kerf met een mesje het bladerdeeg in met een figuurtje en maak twee gaatjes aan de bovenkant als een soort schoorsteentje, zodat de stoom kan ontsnappen. Smeer met behulp van een kwast het eigeel over de rol.

  7. Leg de ingepakte varkenshaas op een bakplaat bekleed met bakpapie en schuif deze in de oven. Baktijd is ong. 25 minuten.

Saus
  1. Snipper de sjalotjes.

  2. Verwarm in een steelpannetje de boter en bak de sjalotjes aan. Deglaceer met de port. Laat tot de helft in koken en voeg dan het water en de kalfsfondpoeder toe.

  3. Laat 10 minuten inkoken.

  4. Serveer met een aardappel en groentengarnituur naar keuze. Wij deden worteltjes en gebakken aardappels.

Loading

Facebook Comments