Varkensreepjes met paprika
Hoofdgerechten Vlees

Varkensreepjes met paprika

Varkensreepjes met paprika
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
15 min
Marineertijd
28 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingredienten
  • 300 gr varkensfiletlapjes
  • 1/2 st paprika (rood)
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 kl 4 kruidenpoeder
  • 2 kl sojasaus
  • 5 cl rodewijnazijn
  • 1 st eiwit
  • 1 kl maizena
  • olijfolie
  • chilipoeder
  • sesamolie
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar. Snijd de filetlapjes in reepjes. Snijd de paprika in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de gember klein.

    Varkensreepjes met paprika
  2. In Frankrijk is het een standaard mengsel wat gewoon te koop is in de winkel, 4 kruidenpoeder. In Nederland heb ik het nog nooit gezien, dus zelf mengen van 1 el zwarte peper, 2 tl kruidnagelpoeder, 2 tl nootmuskaatpoeder en 1 tl gemberpoeder.

  3. Meng in een kom de varkensreepjes, eidooier, maizena en 1 kl 4 kruidenpoeder. Schep dit goed door elkaar en laat een half uur marineren.

    Varkensreepjes met paprika
  4. Verhit een scheut olie in een wok en bak de varkensreepjes aan beide zijden. Haal uit de wok en bewaar op een bord. 

    Varkensreepjes met paprika
  5. Giet nog een beetje olie in de pan en fruit de ui, knoflook, paprika en gember. Zodra de ui glazig is voeg dan de varkensreepjes weer toe aan de pan. Zet het vuur lager. Giet er de sojasaus bij en wat chilipoeder. Voeg de azijn toe. Roer goed door elkaar en laat een paar minuten stoven. .

    Varkensreepjes met paprika
  6. Verdeel over de borden en sprenkel er wat sesamolie over.

    Varkensreepjes met paprika

 1,633 total views,  1 views today

Facebook Comments