Varkensvlees met kerrie en rijst

Varkensvlees met kerrie en rijst
Varkensvlees met kerrie en rijst

Varkensvlees met kerrie en rijst

  • 300 gr varkensfiletlapjes of hamlappen
  • 1 st ui
  • 3 sprietjes bielook
  • 1 teentje knoflook
  • 20 cl kokosmelk
  • 10 cl kippenbouillon
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl kerriepoeder
  • olijfolie
  • zout
  • 150 gr rijst
  • 2 st cherietomaatjes
  • plukjes peterselie
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het vlees in blokjes.



  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en bak deze rondom aan. 



  3. Voeg de knoflook en de specerijen toe met wat zout. Bak even door zodat de specerijen hun smaak kunnen afgeven. Voeg de fijngesneden bieslook toe.



  4. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat zachtjes inkoken.



  5. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.



  6. Verdeel het vlees over de borden, Schep er wat rijst op en garneer met een tomaatje en de plukjes peterselie.



1,412 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Facebook Comments