Hoofdgerechten

Vleesrolletjes met uienjus

Vleesrolletjes met uienjus
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 700 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 st rode paprika
  • 1 st courgette
  • 4 st ongepaneerde schnitzels à 100gr
  • 1 el grove mosterd
  • 12 plakjes katenspek
  • 400 gr snijbonen
  • 1 klontje boter
  • 4 st uien
  • 400 ml runderbouillon
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Aardappelschijfjes
  1. Meng in de ovenschaal de aardappelschijfjes met een scheut olie en kerriepoeder.

    Bak de aardappelschijfjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Vlees
  1. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.

    Snijd de courgette in reepjes.

    Leg de schnitzels tussen plasticfolie op het aanrecht en sla ze voorzichtig plat met een pan.

    Bestrijk de schnitzels met mosterd en bestrooi ze met een beetje zout en peper.

    Beleg de schnitzels met de groente en rol de schnitzels op. Omwikkel iedere schnitzel met 3 plakjes katenspek en zet vast met een cocktailprikker.

    Verhit een scheut olie in een pan en bak de rolletjes om en om in circa 5 minuten goudbruin.

    Haal de rolletjes uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Bak de rolletjes op de aardappels in de oven in circa 8 minuten gaar. 

Uienjus en snijbonen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de snijbonen.

    Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in gelijke stukjes. Kook de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar en giet de snijbonen af.

    Smelt een klontje boter in een pan en stoof de courgette en snijbonen op laag vuur circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

    Pel en snipper de uien.

    Verhit een scheutje olie in de pan van het vlees en fruit de uien circa 3 minuten.

    Schenk de bouillon bij de uien en breng de bouillon aan de kook, kook de bouillon tot de helft in. 

 713 total views,  1 views today

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.