Mini pavlova met seizoenfruit
Nagerechten

Mini pavlova met seizoenfruit

Mini pavlova met seizoenfruit
Totale tijd
30 min
 
Ingredienten
Mini pavlova
  • 1 st cirtoen
  • 3 st eiwitten
  • 150 gr suiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl witte wijnazijn
Amandelroom
  • 100 ml slgroom
  • 50 gr zure room
  • 4 el amandellikeur
Opmaak bord
  • 4 el amandelschaafsel
  • 8 el bosbessenconfituur
  • 1 st bakje bosbessen
  • seizoenfruit naar keuze:frambozen, aardbeien
  • nectarines of perzikken
Instructies
‘s Middags voorbereiden
  1. Verwarm de oven voor op 120 °C met boven- en onderwarmte.
    Bekleed een ovenrek met bakpapier of bakmat.
  2. Klop in een met citroensap ontvette kom van de keukenmachine de eiwitten eerst schuimig. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf doorkloppen tot het eiwit stevige pieken vormt. Roer de maïzena door de witte wijnazijn en meng door het eiwitschuim. Schep het schuim in een spuitzak met spuitmond en spuit dopjes schuim van 1,5 centimeter doorsnede. Droog ze circa 5 minuten in de oven en steek je vinger in de mini-pavlova. Zet ze terug in de oven en laat een uur tot anderhalf uur volkomen bros worden. Laat ze afkoelen en bewaar in een goed afgesloten bak.
Amandelroom
  1. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Spatel er voorzichtig de zure room en amandellikeur doorheen. 
Amandelschaafsel
  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin. Schud de pan hierbij regelmatig om.
Opmaak bord
  1. Verwarm de bosbessenconfituur tot het lauw is. 
  2. Verdeel vijf mini-pavlova’s over het bord. Schep in elke pavlova een theelepel bosbessenconfituur, leg er verse bosbessen op en lepel er iets amandelroom over. 
  3. Verdeel het seizoensfruit met de resterende amandelroom en amandelschaafsel er tussendoor.

 677 total views,  2 views today

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.