Komkommerrolletjes met carpaccio
Groenten Vlees Voorgerechten

Komkommerrolletjes met carpaccio

Komkommerrolletjes met carpaccio

Komkommerrolletjes met carpaccio
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 260 kcal
Ingrediënten
  • 1 st komkommer
  • 380 gr ossenhaas middenste stuk
  • parmezaanse kaas
  • piment d’espelette
  • 1 st citroen
  • 4 st kerstomaatjes
  • olijfolie
  • zeezout
  • plukjes basilicum
Instructies
  1. Leg het stuk ossenhaas in de vriezer. Snijd met behulp van een dunschiller of kaasschaaf de komkommer in lange linten. Bestrooi de linten met zeezout en laat in een zeef gedurende een kwartier uitlekken.

    Komkommerrolletjes met carpaccio
  2. Droog de linten af met een theedoek en leg ze op een bord. Besprenkel ze met het sap van de citroen. Dek af met huishoudfolie en zet het bord in de koelkast. Haal het vlees uit de vriezer en snijd in het in hele dunne plakken (of koop kant en klare carpaccio). Leg 3 komkommerlinten, elkaar iets overlappend, naast elkaar. Leg 3 à 4 plakjes vlees op de komkommer en bestrooi met wat vlokken parmezaanse kaas. Bestrooi met piment d’espelette en één à twee plukjes basilicum.

    Komkommerrolletjes met carpaccio
  3. Rol de komkommerlinten met de inhoud op tot rolletjes. Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker. Herhaal dit tot je voor ieder persoon twee rolletjes hebt. Leg de rolletjes op een bord. Strooi er nog wat vlokken parmezaanse kaas over. Sprenkel wat olijfolie over de rolletjes. Snijd de trostomaatjes in tweeen en verdeel over het bord. Zet tot serveren in de koelkast.

    Komkommerrolletjes met carpaccio

Loading

Facebook Comments