zalmpaté
Ovengerecht Vis Voorgerechten

Paté van gebakken en gerookte zalm

Paté van gebakken en gerookte zalm
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
30 min
 
Paté van gebakken en gerookte zalm
Aantal: 4 personen
Calorieen: 248 kcal
Ingrediënten
Voor de gebakken zalm
  • 260 gr zalmfilet
  • 25 ml witte wijn
  • zout, gemalen peper
Om de paté af te maken
  • 25 gr boter
  • 5 gr dille
  • 125 gr griekse yoghurt
  • 20 ml geraspte mierikswortel
  • 170 gr gerookte zalm
  • 1 st citroen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor de gebakken zalm
  1. Leg de zalmfilet in een ovenschaal met de velkant naar beneden.
    Breng op smaak met zout en peper.
    Voeg de witte wijn toe.
    Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie
    Zet de schaal in de oven en bak gedurende 10 minuten.
    Laat de zalm in de bedekte schaal gedurende 20 minuten afkoelen.

  2. Draai de zalm om en haal het vel er vanaf. Snijd het grijze vet van de zalm. 
    Pluk de zalm uit elkaar en zet opzij.

Om de rillettes af te maken
  1. Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen.

  2. Snijd de gerookte zalm julienne.
    Rasp de citroen en pers de citroen uit.
    Hak de dille fijn.
    Doe de yoghurt, de gerookte zalm. de helft van de gebakken zalm, de gesmolten boter, de mierikswaortel, citroenrasp en de dille in de keukenmachine en meng goed door elkaar.

  3. Meng de andere helft van de gebakken zalm door het mengsel zodat je nog wel stukjes ziet
    Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Serveren
  1. Verdeel de paté over bakjes en zet koel weg tot gebruik.
    Maak het bord op met zilveruitjes, kleine augurkjes, kappertjes,
    Serveer er sneetjes stokbrood bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.