Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af de aardappels af, bewaar een beetje kookvocht en stoom de aardappels droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met het bewaarde kookvocht en breng op smaak met de nootmuskaat.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de bacon in reepjes.
Verhit de boter in een pan en bak de champignons, paprika’s en de bacon in circa 5 minuten goudbruin. Ris de takjes tijm boven de pan. Voeg de honing toe en laat het geheel op laag vuur circa 5 minuten pruttelen. Giet eventueel tussendoor het overtollige vocht af. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Dep de varkensfilets droog met keukenpapier en snijd de vetrandjes in. Bestrooi de varkensfilets met een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met een scheutje olijfolie. Gril de varkensfilets om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel de aardappelpuree, champignons en de varkensfilets over borden en verbrokkel de blauwe kaas erover.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.