Verwarm de oven voor 170 ºC. Maal de amandelen met de suiker fijn in een keukenmachine. Roer de boter en het ei erdoor. Vet de springvorm in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit. Bekleed de vorm met het deeg en vouw het overlappende deeg terug in de rand voor extra stevigheid. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel de frangipane erover. Bak de taart circa 15 minuten in de oven.
Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes van dezelfde dikte en laat ze in de vorm van de halve peer tegen elkaar aan liggen. Zet de peren op de gebakken frangipane en druk ze een beetje plat. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom het vanillemerg, room, ei en de suiker en schenk over de peren. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.