- 400 gr Schoongemaakte grote garnalen
- 1 tl zout
- ¼ tl peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 el olijfolie
- 4 tenen knoflook fijn gesnipperd
- 1 scheutje witte wijn
- 1 el boter
- 1 st sjalot fijn gesnipperd
- 100 gr zon gedroogde tomaatjes fijn gesneden
- 300 ml kookroom
- 2-3 handjes baby spinazie
- 1 st rasp van 1 citroen
- 2 el verse peterselie gesneden
- 300 gr droge pasta zoals linguine
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking
-
Droog de garnalen af met keukenpapier. Doe ze in een kom en voeg zout, peper en knoflookpoeder toe. Meng goed door elkaar.
-
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook gedurende een minuut.
-
Voeg de garnalen toe en bak deze gedurende 2 minuten per kant. Gebruik een schuimspaan om de garnalen uit de pan te halen.
-
Voeg een scheutje wijn toe aan de pan om deze te deglaceren. Schraap eventuele aanbaksels los.
-
Voeg de boter toe en laat deze smelten op middel hoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en bak deze een paar minuten tot deze glazig zijn. Voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe. Bak nog 2 minuten. Zet het vuur lager.
-
Voeg de kookroom en de garnalen toe en breng zachtjes aan de kook gedurende een paar minuten.
-
Voeg de spinazie toe en roer tot deze krimpt.
-
Proef en breng op smaak met zout en/of peper.
-
Roer de gekookte pasta toe en meng door elkaar zodat ook de pasta met de saus bedekt wordt.
-
Voeg de rasp van de citroen toe samen met de peterselie. Verdeel over de borden en serveer.
![]()


