Kip met Lente ui
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Marineertijd
10 min
Totale tijd
30 min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Aziatisch, Chinees
Keyword:
Kippendij, Lente-ui
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
- 200 gr kippendij in stukjes gesneden
- 2 stengels lente ui in ringetjes gesneden, wit en groen apart bewaren
- 2 el arachide olie
- 1½ el sojasaus
- 1 kl oestersaus
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 1 el maïzena
Instructies
-
Meng de kipstukjes met de sojasaus, oestersaus, peper en maïzena. Laat 10 minuten marineren.
-
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de kip toe. Bak deze tot het gaar is.
-
Voeg de witte ringetjes van de lente ui toe en bak deze mee tot deze zacht zijn.
Voeg tenslotte de groene ringetjes van de lente ui toe en bak deze 10-20 seconden mee.
-
Verdeel het gerecht over de borden en geef er rijst of noedels bij.
![]()
Facebook Comments


