Tagliatelle in romige saus
- 160 gr tagliatelle
- 150 gr ham
- 100 gr champignons
- 1/2 st courgette
- 3 st sjalotten
- 6 el crème fraîche
- 1 teentje knoflook
- basilicum
- 2 el olijfolie
- piment d’espelette
- zout
- peper
- parmezaanse kaas
-
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de ham in reepjes en de courgette in blokjes. Snijd champignons in plakjes.
-
Kook de tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af, maar bewaar wat vocht voor de saus.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot. Voeg de courgette toe en laat deze even meebakken. Voeg de champignons en knoflook toe. Voeg wat zout, peper en de piment d’espelette toe.
-
Voeg de crème fraiche en wat van het afgegoten vocht toe. Roer goed door. Voeg de hamreepjes en de tagliatelle toe en schep het geheel goed door elkaar.
-
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met wat basilicum en snippers Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!