- 200 gr kippendij in blokjes gesneden
- 125 gr kastanjechampignons in plakjes gesneden
- 3 st uien in kwart ringen gesneden
- ¼ st paprika reepjes in div. kleuren
- 1 teentje knoflook fij gesneden of 1 tl knoflookpuree
- 1 kl Dijon mosterd
- 60 gr crème fraîche
- 1 kl gedroogde tijm
- 200 ml runderbouillon
- 2 el olijfolie
- zout, peper
- citroensap
- 2 el fijn gesneden peterselie
- 1 el maïzena met 2 el water gemengd
-
Bestrooi de kipblokjes met wat zout en peper. Verhit een hapjespan met 1 el olie. Bak de kipblokjes tot ze mooi gekleurd zijn aan alle kanten. Haal de kipblokjes uit de pan en bewaar in een schaaltje. Bedek met een stuk aluminiumfolie om ze warm te houden.
-
Giet de rest van de olie in dezelfde pan en bak de uien op middelhoog vuur tot ze mooi glazig zijn. Voeg de tijm en wat peper toe. Voeg de champignons en de reepjes paprika toe en bak deze mee tot ze hun vocht hebben afgegeven. Voeg de knoflook toe en laat een halve minuut meebakken.
-
Voeg de runderbouillon toe. Doe ook de kip terug in de pan. Breng zachtjes aan de kook. Voeg dan de mosterd en de crème fraîche toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje het maïzenapapje toe tot je de gewenste dikte van de saus hebt bereikt. Voeg de helft van de peterselie toe en roer deze door het gerecht. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout, peper en citroensap.
Wij aten het met rijst.
![]()


