Beef stroganoff
Hoofdgerechten Vlees

Beef stroganoff

Beef stroganoff
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 831 kcal
Ingrediënten
  • 400 gr longhaas of biefstuk
  • 1 st ui gesnipperd
  • 1 st teentje knoflook gesnipperd
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 1 st groene paprika in stukjes
  • 1 st rode paprika in stukjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 70 gr tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon event. van een half blokje
  • 3 el kappertjes
  • 4 st augurken in kleine blokjes
  • 300 gr rijst
  • zout, peper
  • 250 ml kookroom
  • 1 st klontje boter
Instructies
  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe. Laat een minuutje mee fruiten. Voeg de champignons toe.

  3. Als de champignons wat gekleurd zijn voeg dan de tomatenputee toe. Fruit deze even mee zodat hij wat ontzuurd. Voeg de parika’s toe. Na 5 minuten voeg je de wijn en bouillon toe.

  4. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  5. Voeg de kappertjes en de augurken toe aan de saus. Giet de kookroom erbij.

    Laat wat inkoken tot je een dikke saus hebt.

  6. Snijd het vlees in plakjes. Verhit was olie in een koekenpan en bak het vlees. Voeg halverwege de baktijd een klontje boter toe.

  7. Verdeel de rijst over de borden en giet er de saus op. Leg het vlees op de saus.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.