- 1 st eendenborstfilet
- 2 st perzikken
- tijm
- 1 el rietsuiker
- 10 gr boter
- 5 cl kippenbouillon
- zout, peper
-
Zet alle ingredienten klaar. Als je verse perzikken hebt ontvel deze dan. Snijd in tweeen en verwijder de pit.
-
Leg de halve perzikken in een ovenschaaltje. Snijd de boter in stukjes en leg deze tussen de perzikken. Strooi de rietsuiker en tijm over de perzikken.
-
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
Snijd het vel van de eendenborst kruislings in. Bestrooi de filet met zout en peper. Zet een koekenpan op middel hoog vuur en bak de eendenborst circa 8 minuten aan de velkant. Draai daarna de filet om en bak deze nog een minuut of 4. Haal de filet uit de pan, pak deze in in aluminiumfolie en laat deze een minuut of 10 rusten.
-
Zet de ovenschaal met de perzikken in de oven gedurende 10 minuten. Deglaceer de koekenpan met de kippenbouillon en laat deze voor de helft inkoken.
-
Snijd de eendenborst in plakken.
-
Verdeel de eendenborstplakjes over de borden. Geef daar de perzikken bij. Voeg aan het perzik-botermengsel de ingekookte kippenbouillon toe en schenk dat over de eendenborst en de perzikken.