Hoofdgerechten Kaas Ovengerecht

Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas
Totale tijd
40 min
 

Macaroni met ham en kaas uit de oven

Ingrediënten
Macaroni met ham en kaas
  • 300 gr macaroni
  • 40 gr boter
  • 1 st ui
  • 1 st teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 250 gr geraspte kaas
  • 250 gr ham dikke plak
Salade
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie extra virgin
  • 500 gr tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 125 gr rucola
Instructies
  1. Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

  4. Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de oregano, ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten.

  5. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel.

  6. Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus. Laat circa 3 minuten zachtjes koken onder continu roeren. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje peper. Zet het vuur uit.

  7. Snijd de ham in blokjes.

  8. Neem een ruime ovenschaal en schep de macaroni en blokjes ham erin. Giet de kaassaus erover.  

  9. Bak in circa 15 minuten krokant in de oven.

Salade
  1. Meng in een grote kom de balsamicoazijn met de olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  2. Snijd de tomaten in partjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum.

  3. Voeg de tomaten, basilicum en rucola toe en roer goed door. 

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.