Spaghetti met tomaten-tonijnsaus
Hoofdgerechten Pasta

Spaghetti met tomaten-tonijnsaus

Spaghetti met tomaten-tonijnsaus

Spaghetti met tomaten-tonijnsaus
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 431 kcal
Ingrediënten
  • 200 gr spaghetti
  • 1 blikje tonijn naturel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl tomatenpuree
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 st ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 st zwarte olijven
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • cayennepeper
  • plukjes basilicum
Instructies
  1. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Haal de tonijn uit blik en laat uitlekken.
    Verwarm in een hapjespan de olijfolie en fruit de ui, knoflook, Voeg de oregano, de tomatenblokjes, tomatenpuree en de wijn toe. Laat even doorkoken. Voeg zout, peper en een snufje cayennepeper toe. Laat zachtjes ror de helft inkoken.

    Spaghetti met tomaten-tonijnsaus
  2. Maak de tonijn klein en voeg deze samen met de olijven toe aan de tomatensaus. Kook de spaghetti volgens de handleiding op de verpakking. 

  3. Verdeel de spaghetti over de borden. Giet er de saus op en garneer met wat plukjes basilicum.

Loading

Facebook Comments