Macaroni met ham en kaas uit de oven
Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de oregano, ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten.
Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel.
Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus. Laat circa 3 minuten zachtjes koken onder continu roeren. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje peper. Zet het vuur uit.
Snijd de ham in blokjes.
Neem een ruime ovenschaal en schep de macaroni en blokjes ham erin. Giet de kaassaus erover.
Bak in circa 15 minuten krokant in de oven.
Snijd de tomaten in partjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum.
Voeg de tomaten, basilicum en rucola toe en roer goed door.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.