Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Lunchgerechten

Fajitas

Fajitas
Totale tijd
20 min
 

In het oorspronkelijke recept staat bij de ingrediënten koriander genoemd. Wij lusten dit niet en heb dat weggelaten. Hou je er wel van voeg het dan wel toe. Ik heb gekozen om de koriander te vervangen door peterselie.

Keuken: Tex-Mex
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendij
  • ½ st ui
  • ¾ st paprika in 3 kleuren
  • 40 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 kl fajita kruiden
  • el koriander (facultatief) of
  • el peterselie (facultatief)
  • 1 kl citroenrasp
  • 2 st tomaat
  • peper
  • 2 st tortillas
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui. Snijd de tomaten in partjes. Snijd wel de aanzet van het kroontje weg. Snijd de kip in blokjes. Verwarm de oven voor op 190°. Snijd de koriander of de peterselie fijn.

  2. Meng in een kom de yoghurt, paprikapoeder, fajitakruiden, peterselie of koriander, citroenrasp, de helft van de tomaten en de kipblokjes.

  3. Leg het mengsel uit de kom op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg de paprika, ui en de helft van de tomaat toe. Bestrooi licht met peper.

  4. Zet de bakplaat in de oven en bak 15-18 minuten zodat de kip rosé blijft.

  5. Verdeel het mengsel over de tortilla's en rol zo strak mogelijk op, Garneer met de rest van de tomaat. Past niet al het mengsel in de tortilla, serveer het er dan naast.

Loading

Facebook Comments