Gevogelte Groenten Hoofdgerechten

Knoflook kip Lo Mein

Knoflook kip Lo Mein
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Chinese
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet
  • ½ st courgette
  • ¼ st rode paprika
  • 4 roosjes broccoli
  • 8 st peultjes
  • rijstnoedels
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 el olijfolie
Voor de saus:
  • 1 el rijstwijn Mirin of droge sherry
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl vissaus
  • ½ tl sojasaus
  • 1 tl Sriracha saus
  • 1 el oestersaus
  • 2 el water
  • ½ tl knoflookzout
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de courgette in blokjes. Haal de peultjes af. Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember. Snijd de kippendij in stukjes.

    Meng alle ingrediënten voor de saus en zet tot gebruik weg.

  2. Zet de hapjespan op middelhoog vuur met de olijfolie en fruit de knoflook en de gember 1-2 minuten. Voeg de kip toe en bak 2-3 minuten mee.

    Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.

  3. Voeg de courgette en paprika toe aan de pan met de kip. Bak tot de kip gaar is en de groenten nog een bite hebben. Dit duurt 3-5 minuten.

  4. Voeg de noedels, broccoli, de saus en de peultjes toe. Meng alles goed door elkaar. Kook nog een paar minuten zodat de saus wat kan inkoken en de broccoli nog even gaart.

    Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments