- 2 st schouderkarbonades
- zout, peper
- 2 el olijfolie
- ½ el boter
- 1 st kleine ui in halve ringen gesneden
- 150 gr champignons in plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 tl gedroogde tijm
- 60 ml kippenbouillon
- 125 ml kookroom
-
Kruid de karbonades aan beide zijden met zout en peper. Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Leg de karbonades in de pan en goudbruin gedurende 3 – 4 minuten. Haal de karbonades uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
-
Smelt in dezelfde pan de boter. Voeg de ui en de champignons toe totdat deze gekleurd en zacht zijn gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe gedurende 1 minuut.
-
Voeg de bouillon toe en schraap eventuele aanbaksels los.
-
Laat de bouillon tot de helft inkoken.
-
Voeg de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook.
-
Roer goed door elkaar en laat de kookroom wat indikken.
-
Voeg het vlees weer toe aan de pan. Schep wat saus over het vlees. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes garen tot het vlees gaar is. Controleer dat eventueel met een kernthermometer (74℃)
Serveer de karbonades met b.v. aardappelpuree, rijst of extra groenten.