Groenten Hoofdgerechten Vlees

Schouderkarbonade met Champignonsaus

Schouderkarbonade met Champignonsaus
Kooktijd
30 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st schouderkarbonades
  • zout, peper
  • 2 el olijfolie
  • ½ el boter
  • 1 st kleine ui in halve ringen gesneden
  • 150 gr champignons in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 60 ml kippenbouillon
  • 125 ml kookroom
Instructies
  1. Kruid de karbonades aan beide zijden met zout en peper. Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Leg de karbonades in de pan en goudbruin gedurende 3 – 4 minuten. Haal de karbonades uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.

  2. Smelt in dezelfde pan de boter. Voeg de ui en de champignons toe totdat deze gekleurd en zacht zijn gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe gedurende 1 minuut.

  3. Voeg de bouillon toe en schraap eventuele aanbaksels los.

  4. Laat de bouillon tot de helft inkoken.

  5. Voeg de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook.

  6. Roer goed door elkaar en laat de kookroom wat indikken.

  7. Voeg het vlees weer toe aan de pan. Schep wat saus over het vlees. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes garen tot het vlees gaar is. Controleer dat eventueel met een kernthermometer (74℃)

    Serveer de karbonades met b.v. aardappelpuree, rijst of extra groenten.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.